Om Tone

Min hovedutdannelse har jeg fra Kent Institute of Art and Design med en BA with Honours in Goldsmithing, Silversmithing and Jewellery Design utenfor London. Før det studerte jeg Fotografiske og digitale medier ved Robert Mayer Kunsthøyskole, samt “Litteratur & Smykker” ved Kunsthøyskolen i Holbæk, Danmark. Jeg har også fått masse verdifull erfaring etter å ha jobbet hos Gullsmedmester Torill Isachsen i nesten 10 år.

Med en forkjærlighet for tradisjonelt håndtverk og bunadsølv har jeg 5 kurs fra Raulandsakademiet i henholdsvis Sølvarbeide, Sølvleire, Slyngestøp og 2 kurs i filigransarbeide.

Bilde av Tone i svart-hvitt med speilbilde

Min store lidenskap har alltid vært kunst, håndtverk og estetikk. Dermed ble kunst-og gullsmedstudier et naturlig valg.

Tone

Jeg lager Custommade smykker av dine gamle gjenstander eller lager smykker av helt nytt materiale. Dette gjøres i samarbeide med deg. Gjenbruk og omgjøring er spennende og kan gi nytt liv til dine gamle smykker eller arvegods, samtidig som det sparer miljøet og deg for kostnader. Dette blir, for meg, en motsats på “bruk og kast” mentaliteten som er meget betegnende på tiden vi lever i. Ved å reparere eller gjenbruke materialer ønsker jeg å bringe videre det evige og historiske i smykket, som en manifestasjon av naturens grunnstoff i foredlet form!

Mansjettknappene mine er en populær gave til mannen som har alt og kan selvsagt lages etter kundens ønske. Dette er en personlig og evig gave med omtanke og kjærlighet.

 

Jeg kan også skaffe diamanter og edelstener i alle fasonger og prisklasser.